Росіяни переводять кораблів із «калібрами» до Феодосії

Росіяни намагаються перевести частину кораблів із «калібрами» до Феодосії.

Росіяни переводять кораблів із «калібрами» до Феодосії
Росіяни переводять кораблів із «калібрами» до Феодосії

Про це повідомляє Defense Express.

У ніч на 28 вересня расіяни випустили одразу 44 дрони-камікадзе типів Shahed-136/131, спрямовані на південні області України. Для пусків ворог використав одразу два стартові райони — мис Чауда в тимчасово окупованому Криму та район Приморсько-Ахтарськ на території рф.

Видання також повідомляє, що росіяни почали розосереджувати свої ракетні кораблі, ймовірно, в очікуванні нових ударів від ЗСУ та для підготовки нових ракетних ударів по України.

Наприклад, OSINT-аналітик MT_Anderson на своєму профілі в Twitter показав супутниковий знімок, з якого випливає, що на 25 вересня 2023 року в порту тимчасово окупованої Феодосії перебувало одразу два кораблі-носії крилатих ракет «Калібр», один корвет проєкту 21631 «Буян-М» та один корвет проєкту 22800 «Каракурт». І також мінімум два тральники проєкту «Александрит» та один великий десантний корабель проєкту 775.

Така кількість кораблів ЧФ рф в акваторії порту тимчасово окупованої Феодосії є рекордною, а до літа 2023 року ця гавань взагалі не використувалась для розміщення російських військових кораблів.

Нагадаємо, станом на серпень в арсеналі держави-агресора росії залишалося 585 ракет з радіусом дії понад 500 кілометрів.