Іспанія надасть Україні новий пакет допомоги: подробиці

Під час участі у саміті Європейського політичного співтовариства в Гранаді, Президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом, та Прем’єр-міністркою Італії Джорджею Мелоні

Іспанія надасть Україні новий пакет допомоги
Іспанія надасть Україні новий пакет допомоги

Президент зазначив що, обговорення стосувалось військової допомоги Україні, систем протиповітряної оборони, артилерії, та боєприпасів.

Також розмова стосувалася надання енергетичного обладнання Україні перед початком зимового періоду та захист зернового коридору.

Обговорили новий пакет оборонної підтримки, який містить додаткові засоби ППО, артилерію та антидронові системи. Готуємося розпочати переговори щодо вступу України до ЄС за головування Іспанії. Дякую за підтримку нашого прагнення — розповів президент України.

Своєю чергою, він подякував Італійській міністерці за допомогу Україні, та обговорив з нею перебіг подій на фронті та потреби у системах протиповітряної оборони.

Дякую Італії за принципову й послідовну підтримку в захисті нашої свободи та наших людей, наших родин. Поінформував про перебіг нашого контрнаступу та наші першочергові оборонні потреби. Обговорили наступний пакет військової допомоги від Італії, зокрема шляхи посилення нашої протиповітряної оборони — розповів президент