Китай будує підводні човни, які здатні нести ядерні боєголовки

Китай будує нове покоління підводних човнів, здатних нести ядерні боєголовки. У їхньому виробництві застосовують, зокрема, російські технології.

Китай будує підводні човни, які здатні нести ядерні боєголовки
Китай будує підводні човни, які здатні нести ядерні боєголовки

Про це повідомляє Reuters.

За словами аналітиків і регіональних аташе з питань оборони, розробку нового типу атомного підводного човна Type 096 можуть завершити до кінця цього десятиліття.

Російські технології, використані в човнах, зроблять їх більш непомітними і складнішими для відстежування.

У дослідженні Китайського інституту морських досліджень Військово-морського коледжу США сказано, що таке удосконалення китайських підводних човнів матиме «глибокі» наслідки для США та їхніх союзників в Індійському океані.

Аналітик військово-морської технічної розвідки Крістофер Карлсон назвав новий Type 096 «кошмаром», бо такі човни «буде дуже, дуже важко виявити».

Раніше було відомо, що Китай надає росії технології, потрібні для війни з Україною. За даними американської некомерційної організації C4ADS, росія після повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року продовжує отримувати десятки тисяч партій товарів подвійного призначення — продуктів, які мають як комерційне, так і військове застосування.