Чи дійсно путін готується до конфліктів з країнами НАТО — відповідь експерта

Перестрілки на кордоні з країнами НАТО неможливі — у рф немає ресурсів для нових збройних конфліктів.

Чи дійсно путін готується до можливих конфліктів з країнами НАТО
Чи дійсно путін готується до можливих конфліктів з країнами НАТО

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Володимир Воля.

«Будь-яка держава розробляє оперативно-стратегічно військові плани на випадок різних ситуацій з різними державами. Тобто будь-яка держава готується до військових дій за різними сценаріями. росія це теж зараз робить, але це розраховано на те, щоб показати свою силу. Вона хоче продовження війни на території України та шукає, де б ще купити зброю та боєприпаси. Тому рф зараз не до війни з НАТО та інших конфліктів по за фронтами війни з Україною», — каже експерт.

При цьому він не виключає, що можливі прикордонні конфлікти між рф та країнами НАТО.

«Тобто це буде якесь непорозуміння. Перестрілки ж неможливі з точки зору того, що у рф немає ресурсів для нових збройних конфліктів. Крім того, війна рф проти членів НАТО виключена, як така, адже всі держави члени Альянсу є союзниками трьох ядерних держав — США, Великої Британії та Франції. До речі, саме США та рф є державами з найбільшим ядерним арсеналом. Між ядерними державами ніколи не було та немає воєнних дій. А інші держави, які входять до НАТО знаходяться під ядерною парасолькою США, Великої Британії та Франції. А будь- який напад на країну, яка знаходиться у складі НАТО, автоматично запускає фактор цього ядерного стримування. Тому рф жодним чином не здатна порушити це правило, яке існує після карибської кризи», — резюмує В. Воля.

Нагадаємо, що Інститут вивчення війни (ISW) пише, що рф розробила правові механізми реформування Ленінградського військового округу в рамках широкомасштабних військових реформ. Це може свідчити про підготовку президента рф володимира путіна до конфлікту з НАТО.