HIMARS одним ударом знищив два «Гради» рф

Українські артилеристи уразили два розрахунки російської реактивної системи залпового вогню та склад боєприпасів.

HIMARS одним ударом знищив два “Гради” рф
HIMARS одним ударом знищив два “Гради” рф

Відео було оприлюднено на сторінці 43 окремої артилерійської бригади ім. гетьмана Тараса Трясила.

Підрозділ аеророзвідки 43 ОАБр допомогою комплексу Shark виявив російську реактивну систему залпового вогню, що вела вогонь по українським військовим. Безпілотник відслідкував вів машину окупантів від моменту згортання аж до прибуття у тиловий пункт забезпечення.

У тому ж місці було виявлено ще одну РСЗВ супротивника, що прибула на перезарядку. Дочекавшись їх зупинки аеророзвідники передали координати цілі розрахунку ракетного комплексу HIMARS для нанесення удару.

Ракетою GMLRS було уражено склад боєприпасів до РСЗВ та самі реактивні установки, що були розміщені поруч. Внаслідок уламків від ракети та детнації боєкомплекту техніка супротивника була знищена.

Як зазначають самі артилеристи, для наведення HIMARS на ціль було витрачено мінімальний час, а підльотний час для ракети після пуску склав усього 120 секунд.

Наведення засобів ураження на російську техніку проводилось за допомогою розвідувального безпілотника Shark, що був придбаний благодійним фондом «Повернись живим».

Відомо, що на фронті в складі ЗСУ працюють 25 комплексів, що були придбані цим фондом. Кожен такий складається з двох літаків, системи запуску та машини управління.