Експерт прокоментував перемовини між путіним з Сі Цзіньпінем в Пекіні

Після перемовин російського диктатора володимира путіна іта його китайського колеги Сі Цзіньпіна, Китай не буде підтримувати рф зброєю.

Вібулися перемовини між путіним з Сі Цзіньпінем в Пекіні
Вібулися перемовини між путіним з Сі Цзіньпінем в Пекіні

Про це i-ua.tv заявив керівник Центру громадської аналітики «Вежа» Валерій Клочок.

«Під час форуму в Пекіні путін та його китайський колега Сі Цзіньпіна обговорили економічні питання. Тому на форумі швидше за все йшла мова про економічні відносини Китаю та США. Саме в такий спосіб Китай фінансує війну рф проти України. Однак інформація про передачу зброї поки що нічим не підтверджена. Тому це був не візит путіну до Китаю, а запрошення Сі Цзіньпінем путіна до себе, щоб продемонструвати, що він формує біля себе порядок денний, з яким буде зустрічатися на найближчому саміті в листопаді чи в грудні цього року. Можливо він буде навесні. Однак ведеться підготовка Сі Цзіньпінем до зустрічі на найвищому рівні з очільником США. Тому розглядаю візит путіна до Китаю через призму Піднебесної», — каже В. Клочок.

На його думку, після зустрічі путіна з Сі Цзіньпінем Китай не буде підтримувати рф зброєю. Поки немає жодних підтверджень, що Китай прямо передаю снаряди чи бойову техніку.

«Для Китаю це дуже серйозні ризики. Підтримка росії буде відбуватися лише через економічні зв'язки. Адже нарощення економічного потенціалу дасть можливість росії підтримувати війну проти України», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що у Пекіні пройшли переговори російського диктатора володимира путіна і його китайського колеги Сі Цзіньпіна.