З України треба терміново вигнати УПЦ мп — ексзаступник Генпрокурора

З України треба терміново вигнати так звану УПЦ мп. Всіх, хто проти такого рішення є колаборантами.

З України треба терміново вигнати УПЦ мп
З України треба терміново вигнати УПЦ мп

Про це заявив заслужений юрист України та колишній заступник Генерального прокурора України Микола Голомша в коментарі телеканалу I-UA.tv.

«УПЦ мп — насправді є російською православною церквою. А це розсадник пропаганди. Зокрема, на вибори. Руками московських попів знищувалися книги в Лаврі, ховалася зброя та боєприпаси. Тому так званої УПЦ мп треба скоріше позбутися, адже ця релігійна організація загрожує нацбезпеці. Вважаю, що громадськість має тримати руку на пульсі. Адже багато українців ще знаходяться під впливом московських попів. Саме через прихожан намагаються пробувати втримати ситуацію. Особливо це стосується прихожан, які мають відношення до влади», — каже М. Голомша.

На його думку, російської церкви в Україні не повинно бути. Тому так звану УПЦ мп треба терміново ліквідувати.

«Всі, хто з цим не погоджуються, є свідомим чи не свідомими колаборантами. Переконаний, що СБУ повинна зараз супроводжувати цей процес. Зокрема вплив УПЦ мп на українську владу», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт 8371 про заборону діяльності релігійних організацій, пов’язаних з державою-агресором.