Експерт про нові дрони рф — Україні треба воювати не на словах, а виробляти зброю

Поки в Україні лише кажуть про армію дронів, в рф вже випускають нові. Так ми війну ніколи не виграємо.

Експерт про нові дрони рф 
Експерт про нові дрони рф 

Про це в коментарі телеканалі i-ua.tv заявив перший заступник Генерального прокурора у 2014 році Микола Голомша.

«Це питання до уряду та Верховної Ради. Тому щоб розібратися, де українська армія дронів, потрібно створити тимчасову слідчу комісію та урядову комісію для того, щоб дослідити, куди втекли гроші? Чому стається так, що уряд виділяє гроші і постійно просить про допомогу? Має відбутися перевірка, що закуплялося та по яких цінах. Ми знаємо „хворобу“ наших можновладців, які люблять у три- чотири рази завищувати ціни», — каже М. Голомша.

Він наголосив, що в Україні немає відбою від людей, які щодня приходять з пропозиціями вийти на уряд для виробництва дронів.

«Для цього вони презентують відповідне програмне забезпечення. Ми маємо дуже потужний академічний потенціал. Ми маємо виробляти своє озброєння. Саме це питання номер один, тобто армія, та її забезпечення, а не перекладання бруківки. Тому все це треба оцінювати реалістично, а не ідеалістично, з точки зору заробітчанства. Інакше ми цю війну ніколи не виграємо, а будемо воювати лише на словах. Світ нам допомагає, але ми маємо реалістично на все реагувати. Крім того, світ вже втомився від нашої корупції», — каже М. Голомша.

Також на думку експерта, в Україні великі проблеми з кадровою політикою.

«На посади проходять люди без освіти, досвіду та фаху. Такі люди будуть робити все, що їм скажуть. Треба повернутися обличчям до держапарату для того, щоб ми не мали проблем у майбутньому», — резюмує М. Голомша.