Церква московського патріархату є сектою — Суддя Конституційного Суду у відставці

Під час війни до ворога не може бути толерантності. Це можна побачити на прикладі Ізраїлю.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін під час ефіру на i-ua.tv.

«Найбільш страшні війни — це інформаційні війни. Ізраїль вилучає з шкільної програми згадку про Грету Тумберг як екологічну активістку. Причина — підтримка останньою діячів Сектору Гази. Говорячи про скандальне фото з еко активісткою Гретою Тунберг, то там мова йде про Палестину, а не про ХАМАС. Якби ця світлина з’явилася рік тому, то вона б була позитивною. Однак, якщо говорити про такі фото Грети під час нападу ХАМАС на Ізраїль, свідчить про те, що Грета виправдовує дії арабських терористів. Невже в Ізраїлі немає героїв, щоб їх толерувати через підручники та показувати ізраїльським дітям. Знайшли якусь Грету… Чи правильно в цьому випадку поступає держава Ізраїль в інформаційній площині? Якщо говорити про Палестину, то це автономія в складі Ізраїлю. Тобто це не держава, а територія. Є війна Ізраїлю з терористичною організацією ХАМАС», — каже В. Шишкін.

На його думку, Україну часто порівнюють з Ізраїлем. Однак український народ має задуматися, чи є у нас вороги, чи немає?

«московія є вічним ворогом для нас. А всі, хто проводить промосковську політику в мові, території, озброєнні, в інформаційному чи релігійному просторі, мають нести за це відповідальність. Запитайте в попів московського патріархату до якого патріархату вони належать? Вони заперечують, що належать до Вселенського, тоді це церква без патріархату. Тоді це секта і з так званою толерантністю треба давно було закінчувати. Однак влада виявляє повну бездіяльність відносно заборони церкви московського патріархату на території України. Є верховенство права, яке належить судам та народу, як носію всієї влади в державі. А дії народу — реакція на бездіяльність судової влади. У нас є стаття 39 Кримінального кодексу в Україні. Вона звільняє людину від відповідальності, якщо вона діяла в умовах крайньої необхідності. А вона давно виникла. Адже у нас сидять в тилу купа промосковських бандитських формувань не лише в Києво-печерській та Почаївській Лаврі, а і в інших. Ми на них лише дивимося, коли наших людей вбивають на фронті та в тилу ракетними ударами. А куди йдуть кошти, які приносять в храми московського патріархату, в кулі, якими нас вбивають? Тому приклад Ізраїлю показує, що треба забути про толерантність до ворога», — резюмує В. Шишкін.