Австралія виділила Україні пакет військової допомоги на понад $ 12 млн.

Уряд Австралії виділив черговий пакет військової допомоги Україні на 20 мільйонів австралійських доларів, або 12,7 мільйона доларів США.

Австралія виділила Україні пакет військової допомоги на понад $ 12 млн.

Про це йдеться в повідомленні Міноборони Австралії.

До нового пакету включили обладнання для розмінування, портативні рентгенівські апарати, 3D-принтер для металу та системи протидії безпілотникам. Це частина обладнання, розробленого Австралією, яке сприятиме обороні України.

Це обладнання виробляють австралійські компанії оборонної промисловості: DroneShield, Micro-X, Minelab і SPEE3D.

Міністр оборонної промисловості Австралії пояснив, що 3D-принтери з металу можна використовувати для друку запчастин, а обладнання для розмінування та портативне рентгенівське обладнання може надати життєво необхідну допомогу бійцям Сил оборони на полі бою.

«У нашій місцевій оборонній промисловості є багато новаторських компаній, які пропонують такі унікальні рішення, і я хочу подякувати їм за допомогу», — сказав міністр Пет Конрой.

З новим пакетом загальна сума військової допомоги Австралії для України сягне приблизно 910 мільйонів австралійських доларів (578,6 млн доларів США). Країна вже передавала на потреби Сил оборони України бронемашини Bushmaster, важку артилерію, боєприпаси та робила внески до Українського гуманітарного фонду.

Крім того, літак Королівських ВПС Австралії E-7A Wedgetail розгорнули в Німеччині для захисту шляху для міжнародної гуманітарної та військової допомоги Україні.

Нагадаємо, 13 жовтня Уряд Німеччини відправив до України новий пакет військової допомоги.