Має бути анульований закон, бо він прийнятий злочинним способом, — експерт про Закон про ринок землі

В українському суспільстві побутує думка, що наразі відбувається перерозподіл українських земель на користь транснаціональних корпорацій.

Має бути анульований закон, бо він прийнятий злочинним способом, — експерт про Закон про ринок землі

Кандидат сільськогосподарських наук і письменник Сергій Медвідь вважає таку дискусію безпідставною, оскільки це є порушенням Конституції України. Про це він сказав в коментарі телеканалу i-ua.tv.

«Продати, захватити — усе це реально можна зробити, якщо люди пішли на порушення. Заради цього й приймався той закон з порушенням і регламенту, і моралі, і Конституції. Ми повинні відштовхуватися від того, що все, що пов'язане з питанням землі, з порушенням Конституції, — недієздатне. Земля належить народу України, сьогоднішнім, завтрашнім, післязавтрашнім поколінням і все, не інакше», — пояснив Медвідь.

За його словами, за цей закон голосували злочинці, які сьогодні сидять у Верховній Раді.

«Такі інституції як НАБУ, САП та інші підштовхують до цього. Це все планомірно іде, вкладені великі гроші, щоб цей ринок запустити. Ці закони дуже лобіюються тими, хто на цьому заробляє. Земля українська має великий потенціал і надра. Але Аргентина продала землю 50 років тому. Тоді була багатою країною, а сьогодні там уже злидні», — зазначив кандидат сільськогосподарських наук.

Іноземці та іноземні компанії не зможуть набувати у власність землю сільськогосподарського призначення до схвалення цього питання на всеукраїнському референдумі. Однак, на думку експерта, якщо суспільство вже говорить про референдум, то воно визнає, що українські компанії можуть купити землю.

«Значить ми вже визнаємо, що ринок землі в нас існує. Ми не повинні доходити до цього референдуму через те, що має бути анульований закон, бо він прийнятий злочинним способом. Як тільки ми починаємо про це говорити, значить ми погоджуємося з тим злочинним законом і погоджуємося, що депутати правильно проголосували», — резюмував Медвідь.