рф готується до нової хвилі атак на Авдіївку -ISW

російські війська, ймовірно, готуються до чергової хвилі наземних штурмів українських позицій за участі піхоти в районі Авдіївки Донецької області.

рф готується до нової хвилі атак на Авдіївку
рф готується до нової хвилі атак на Авдіївку

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни.

Як повідомляється, пов'язаний з кремлем російський блогер стверджує, що російські війська під Авдіївкою значно сповільнили темп наземних атак на північ і південь від Авдіївки на користь масованих непрямих обстрілів українських передових позицій і ближніх тилових районів.

«Можливо, російські війська проводять кампанію з перехоплення українських об'єктів в районі Авдіївки, але цей інтенсивний вогонь, швидше за все, є підготовкою авіації та артилерії до бою напередодні чергової хвилі російських атак», — йдеться у повідомлені.

Інші проросійські блогери також характеризують нинішні російські операції як «підготовчу підтримку», ймовірно, для подальших атак.

«російські війська, можливо, готуються до переходу до штурмів піхотою після важкої артилерійської підготовки, щоб компенсувати значні матеріальні втрати в Авдіївці протягом жовтня», вказують в Інституті вивчення війни.