Позаштатний радник Голови АРМА надавав незаконні доручення щодо активів IDS Ukraine (Моршинська) — начальник управління

Керівник Центрального теруправління АРМА В. Романов звернувся до Президента України Володимира Зеленського через свавілля, яке відбувається в АРМА.

Позаштатний радник Голови АРМА надавав незаконні доручення щодо активів IDS Ukraine (Моршинська)
Позаштатний радник Голови АРМА надавав незаконні доручення щодо активів IDS Ukraine (Моршинська)

Про це повідомляє i-ua.tv.

«На сьогодні стан справ в АРМА несе величезні ризики для України. Після призначення Олени Думи Головою орган вже 4 місяці фактично паралізований. Перспективи розблокування роботи відсутні. Підробка документів, перевищення повноважень, відверті зловживання, повна закритість для громадськості стали нормою. Владні повноваження фактично передані позаштатним радникам, а Голова постійно спілкується з колегами матом і криком. Ілюстративною є наступна ситуація. 05.10.2023 Грона Вадим, позаштатний радник Голови АРМА, надавав мені, як керівнику територіального органу АРМА, при колегах незаконні доручення щодо активів IDS Ukraine (Моршинська). Через мою відмову останньому виконувати такі вказівки, він при свідках вчинив насильницькі дії стосовно мене із заподіянням тілесних ушкоджень, які зафіксовано камерами відеоспостереження, та погрожував відрізати мені голову. За фактом викладеного було розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні No 12023105100002031 від 06.10.2023 року», — каже керівник теруправління.

За його словами, замість сприяння слідству, керівництвом АРМА (Дума О.О., Великоречанін П.О., Котельников О.О., Чубаєвський В.І.) було розпочато безпрецедентний супротив. На вимогу слідчого відмовлено в наданні відеозаписів з камер спостереження, якими зафіксовано дане правопорушення. Здійснено залякування працівника Державної служби охорони при МВС України, який перебував при виконанні своїх службових обовʼязків та став свідком вищевказаного.

«Не зважаючи на відкриття кримінального провадження за фактом вчинення протиправних дій Гроною В. Л. щодо мене, він досі не відсторонений від роботи та має безперешкодний доступ од адміністративної будівлі, в якій я здійснюю свою трудову діяльність. Так, 24 жовтня 2023 року в будівлі АРМА проводилась зустріч щодо передачі Укрнафті автозаправок Медведчука Glusco. Від АРМА участь приймали: заступник Голови Великоречанін П. (хоча за розподілом обовʼязків він не відповідає за напрямок менеджменту активів), Петров С. (хоча є заступником з питань цифрової трансформації), Іщенко О. та Грона В. (хоча, як позаштатний радник, має виключні повноваження радити Голові, якої на зустрічі не було).

Знущанням з державної служби стало включення Грони В., відносно якого триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, до складу Антикорупційної ради АРМА (копія наказу від 24.10.2023 No 240 додається), яка по суті переймає на себе функції та завдання діючої Громадської Ради при АРМА, утвореної відповідно до Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів».

Враховуючи викладене, прошу вжити заходи реагування стосовно викладених обставин та притягнути до відповідальності винних посадовців АРМА за порушення законодавства України. Це є вкрай необхідним заходом задля запобігання прийняттю інших незаконних управлінських рішень пані Думою О.О. та забезпечення дотримання норм Конституції та законів України , — резюмує начальник управління.