Експерт прокоментував, чи будуть в Україні президентські вибори навесні 2024 року

Поки що немає підстав говорити, що президентські вибори вже запущені.

президентські вибори навесні 2024 року
президентські вибори навесні 2024 року

Про це в коментарі заявив політолог Віталій Кулик.

«Для того, щоб провести президентські вибори необхідно декілька складових. По-перше, це законодавча база, по-друге, організація виборчого процесу. Навіть, якщо відкинути всі умовності проведення виборів та виборчого процесу, пославшись на особливу ситуацію в Україні, ухвалити закон про неможливість проведення виборів на окремих територіях, а провести лише там, де ми контролюємо та можемо організувати, такий сценарій не забезпечує достатній рівень легітимності новообраної влади», — каже В. Кулик.

За його словами, поки не варто розносити зраду. Адже заява нардепа О. Гончаренко про проведення президентських виборів навесні, лише його позиція та нічим не підкріплена заява.

«Наші інсайдери на Банковій не підтверджують цю заяву. Хоча технологічний штаб працює в режимі підготовки моделювання певних сценаріїв, якщо вибори відбудуться, але штаби не розгортаються, а ресурс не акамульовується. Поствиборча структура не прописана, програма ненапрацьована, а вже листопад, тому не варто поспішати з однозначними висновками. Поки що немає підстав говорити, що президентські вибори вже запущені. Скоріш за все Гончаренко просто намагається хайпанути», — резюмує В. Кулик.