Експерт прокоментував заяву голови Укроборонпрому про запуск потужних дронів- камікадзе

Заяви гендиректора концерну Укроборонпром Германа Сметаніна про початок серійного виробництва українського аналогу «шахедів» із дальністю польоту до тисячі кілометрів є піаром.

Робота над новим літальним апаратом проводиться у кооперації з іноземними партнерами
Робота над новим літальним апаратом проводиться у кооперації з іноземними партнерами

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Заяви нового керівника Укроборонпрому про те, що нові українські шахеди будуть долітати до москви є піаром в плані інформативній здачі де яких секретів, що у нас розробляється. Це повинно бути утаємничено і не треба на цьому піаритися. Наш ГУР добре працює, але я проти того, що Буданов з трибуни розповідає, як наносилися удари по Криму та які групи там висаджувалися. Найсильніші розвідки світу розкривають деякі моменти, аж через 40−50 років», -каже експерт.

На його думку, раніше молодим фахівцям, наприклад, суддям, робили річну характеристику. Тобто підбивали підсумки їх роботи за рік.

«Вони все збирали, дивилися та аналізували. Скільки цей суддя людей прийняв, кого образив, що розглянув в залі, і так далі. Тобто складалося уявлення про людину. Хочу знати, чи сьогодні існує уявлення про попередні досягнення нардепа Арахамії, голови ОП Єрмака, Татарова, голови Укроборонпрому за часів Порошенка Романова, який побудував завод з виготовлення бруківки в США. У нас існує такий підхід до добору кадрів? Адже добір кадрів це одна з форм управлінської діяльності. Можливо найголовніший», — каже В. Шишкін.

На його думку, українці мають не шукати зраду, а займатися вдумливим аналізом.

«І стосовно конкретної людини і стосовно явища. Менше дивіться канали так звані зливні бочки, Тік-Ток та реагуйте на гучні заголовки. Кращі б журналісти відомих каналів у прямому ефірі поставили запитання, що робить Єрмак та Татаров, або Укроборонпром. Де їх донати та вклад?», — резюмує експерт.