АРМА за доступ до документів виставляє рахунок громадській раді

Виконуючий обов’язки голови АРМА за доступ до документів виставляє рахунок громадській раді. Чи не є це корупцією?

Ігор Чобітько
Ігор Чобітько

Про це під час ефіру заявив голова Громадської Ради при АРМА Ігор Чобітько.

«Внутрішній ворог — це вірус, який на сьогодні охоплює службовців в держорганах влади. Це вірус жадоби, лицемірства, брехні, корупції. Це вірус, який можна назвати зрада національних інтересів. Для чинного керівництва припускаю, що на сьогодні, якщо у АРМА є внутрішні вороги, то це тільки працівники органу. А зміна керівництва в АРМА може свідчити про те, що я б розподілив трохи діяльність АРМА та діяльність керівництва АРМА. Орган виконує свої функції, але ефективність його роботи значно знизилась. Зокрема, через відтік кадрів, які вирощувала АРМА», — каже І. Чобітько.

За його словами, в АРМІ наразі звільнені майже всі юристи та кадрові працівники.

" На їх місце приходять нові люди, які тільки починають вчити з перших букв абетку. За таких обставин не може бути ефективна робота. Тобто робота АРМА значно погіршилася. Тобто наразі ми бачимо неефективне керування агентством. На посадах в АРМА мають бути досвідчені бізнесмени, які розуміють, як управляти активами. Там, де управління та господарські відносини, не можна діяти, як це зараз робить керівництво АРМА. Бізнес має відчути, що це його партнер, а не чиновник, який його контролює та примушує підняти платежі", — каже І. Чобітько.

За його словами, речі, які зараз відбулися в АРМА, недопустимі.

«Наше звернення про те, що держава не має допускати проявів корупції, на жаль, не знаходять відгуку. Ми є останнім рубежем, який здійснює громадський контроль. Однак, щодо громадського контролю, то на сьогодні прозорість в АРМА нульова. Допуск до документів, що стосується діяльності АРМА, нульовий», — зазначає І. Чобітько.

За його словами, Громадської Ради при АРМА має плати за допуск та контроль за діяльністю органу.

" Скажіть, будь ласка, чи не є це корупцією? Адже виконуючий обов’язки голови АРМА за доступ до документів виставляє рахунок громадській раді, яка знаходиться у складі держоргану", — резюмує І. Чобітько.