Україна давно потребує стратегії національного розвитку — ексзаступник Генпрокурора

Нам сьогодні потрібна консолідована, а не брехлива політика, стратегія національного розвитку та інститути влади.

Україна давно потребує стратегії національного розвитку
Україна давно потребує стратегії національного розвитку

Про це під час ефіру заявив перший заступник Генерального прокурора України в 2014-му році, а нині заступник командира одного з добровольчих батальйонів Микола Голомша.

" В Україні зараз використовують досвід КГБшної машини, яка має систему ботоферм та негідної інформаційної політики. Було кілька вкидів та наративів, які прораховані тими ж ботофермами, як буде реагувати українська влада. Тому що ми ще не політична нація, і не маємо реальної політичної сили та реальної влади. У нас немає досвіду постійності та будь-якої політичної сили, яка приходить до владу. Адже одразу опоненти та протистояння. Влада не займається своїми обов’язками, а думає, як втриматися на наступні вибори. Все це негативно впливає на суспільство. Зокрема, звільнення командувача ССО без відома главкома — це ганебний факт. Йому немає жодного виправдання. Адже є відповідні закони, які повинні бути дотримані на найвищому рівні. Ми всі маємо об’єднатися заради перемоги", — каже М. Голомша.

На його думку, Україна давно потребує стратегії національного розвитку.

" Сьогодні катастрофічна проблема в світі — втрата націй. Якщо нація не народжує 2 дитини, то вона приречена на вимирання. А у нас сьогодні 7 млн українців по за межею країни. Тому нам сьогодні потрібна консолідована, а не брехлива політика. Тому нам потрібно не переписувати Конституцію, а навпаки застосувати її закони на практиці", — каже М. Голомша.

За його словами, українське суспільство має розуміти, що воно не повинно обирати гроші чи технології.

" Воно повинно обирати людей за фахом та освітою й досвідом. Велика біда, яка полонила нашу владу та суспільство — постправда. Якщо керівник далекий від теми, якою опікується, то він є іграшкою в руках ділків. Це найширшій корупційний ризик. Людина не знає не законів не порядків. Влада повинна сформувати інститути влади. В нас відсутній інститут президента та парламентарія. Хоча ми маємо брати приклад з США, де вчать президента, що таке для нього червоні лінії, і куди він може влазити, а куди ні. Тоді президент розуміє, що він не має права прогнати чи звільнити людину. Те саме стосується нардепів. Адже не може бути в парламенті чиновників з судимістю, з підробленим дипломом, або іноземця, якого притягли за вуха та дали йому громадянство. Адже ця людина не знає основ нашого законодавства, ментальності, тому це перший клієнт для корупційних ризиків", — резюмую М. Голомша.