Це дає можливість спортсменам виїжджати на чемпіонати, — президент НФКУ про фінансування Мінспорту

Міністерство молоді та спорту України дає поради українським федераціям різних видів спорту, щоб вони, відповідно, впливали на міжнародні федерації.

Ольга Павленко в програмі «Суспільні діалоги»
Ольга Павленко в програмі «Суспільні діалоги»

Про це сказала президент Національної федерації кікбоксингу України Ольга Павленко в програмі «Суспільні діалоги» з Олексієм Якименком на телеканалі i-ua.tv.

«Але ми ж розуміємо, що таке міжнародна федерація. Це велика структура, куди входить 5 континентів, віцепрезиденти, правління. Усе залежить від їхньої внутрішньої структури. Але це рішення приймає, як будь-яка громадська організація, міжнародна федерація та спускає вниз. Тут питання вже — чи прийме це Мінспорту. Мінспорту, наприклад, може впливати на міжнародні організації через, як ми бачили, Міжнародний олімпійський комітет», — зазначила вона.

Якщо говорити про кікбоксинг, то, за її словами, є країни, в яких діаспори дуже потужні: вони приходять на чемпіонати, допомагають, обіймають, приносять їжу, вболівають з прапорами. Особливо це відчутно в Іспанії, підкреслила гостя програми, а в Угорщині — навпаки.

Окрім цього, Павленко розказала, що фінансування Міністерством молоді та спорту України Федерації кікбоксингу України стало меншим, оскільки піднявся курс, але бюджетна цифра не змінилася.

«Дякуємо, що взагалі нам дають ці кошти, тому що це дає можливість спортсменам виїжджати на чемпіонати, на кубки світу та Європи», — додала вона.

Наразі Федерація кікбоксингу України готується до поїздки на чемпіонат світу в Португалію. Там будуть представлені за бюджет Мінспорту 45 спортсменів, ще 30 — за власні кошти.