У корупції в армії також винні ДБР, НАБУ та Міноборони — адвокат

Якщо правоохоронні органи та Міноборони не хочуть боротися з корупцією в армії, значить вони в долі.

Ростислав Кравець
Ростислав Кравець

Про це під час ефіру заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Треба навести лад в армії. Якщо є ганебні випадки вимагання грошей з військових. Цим мають займатися правоохоронні органи. З огляду на те, що відбувається постійне реформування правоохоронних органів та інших галузей в країні, ми маємо такі наслідки. Нагадаю, що в нас були ліквідовані військові суди, військова юстиція та військова прокуратура. Військова служба правопорядку просто збирає докази та передає їх ДБР, яке з огляду на те, що відбувається нічим не займається. Формально ми бачимо, що все це залишається безкарним», — каже Р. Кравець.

За його словами, у всьому тому, що зараз відбувається в Україні винні реформатори, які принесли нам ці реформи.

«Грузинська вчителька реформувала Нацполіцію, потім викинула український паспорт у смітник та поїхала заробляти далі гроші. Теж саме відбувається в інших галузях, коли іноземці приїжджають, реформують, а потім їх хапають на хабарях, як це було з Укравтодором та Укрзалізницею. Теж саме відбувається з наглядовими радами з іноземцями. Тому відповідальність за все це покладається на реформаторів», — зазначає адвокат.

За його словами, на заяви про корупцію в армії мають реагувати всі правоохоронні органи. В першу чергу це ДБР, НАБУ та НАКЗ.

«Однак НАЗК займається незрозуміло чим. Також ми бачимо повний провал роботи НАБУ. Вони нічого не роблять. Ми бачимо це на справі голови Верховного суду. Чому справа не передається до суду? Чи вже вийшли самі на себе?», — каже Р. Кравець.

За його словами, якщо правоохоронні органи та Міноборони не хочуть боротися з корупцією в армії, значить вони в долі.

«Думаю, що НАБУ, ДБР та очільники Міноборони в цьому замішані», — резюмує Р. Кравець.