Блокада українських фур польськими перевізниками підриває обороноздатність України — експерт

Перш за все — це удар по нашій обороноздатності. Адже дуже велику частину безпілотників, забезпечення медикаментами та різними необхідними речами та спорядженням для армії забезпечують волонтери.

Блокада українських фур
Блокада українських фур

Про це у коментарі i-ua.tv повідомив народний депутат ІІІ скликання, координатор Суспільної Системи Віктор Жердицький.

«Треба оцінювати наскільки негативно блокада польських та словацьких перевізників вливає на рух нашого транспорту через кордон. Перш за все — це удар по нашій обороноздатності. Хоч поляки і декларують, що вони пропускають військові та гуманітарні вантажі насправді по факту, військові проходять, а гуманітарні проходять далеко не всі. Не забуваємо, що дуже велику частину безпілотників, забезпечення медикаментами та різними необхідними речами та спорядженням для армії забезпечують волонтери. Тобто волонтерські гуманітарні вантажі стоять у кілометрових чергах та не їдуть на забезпечення нашої армії. Це підриває нашу обороноздатність», — каже експерт.

За його словами, поляки трошки забули, що московія завжди добирається до них, якщо ми — українці не розбиваємо цих вічних агресорів.

«Якщо вони будуть перешкоджати українцям боротися з рф, то вони будуть наступними. Адже рф вважає їх своєю вотчиною. Чомусь поляки про це забули. І за суто економічними та комерційними інтересами, вони дають волю своїй гордині, яка шкодить нашій обороноздатності і їхній безпеці», — каже В. Жердицький.

На його думку, суспільство, не сподіваючись на українських урядовців, повинно звертатися до поляків та його уряду, наголошуючи, що такі дії посилюють росію та збільшують загрозу для польського народу", — резюмує В. Жердицький.