Росіяни кинули колони на Авдіївку, але наступ провалився, — Штупун

В районі Авдіївки російські війська сьогодні кинули в наступ декілька механізованих колон з броньованою технікою. Однак наступ не вдався, загарбники втратили майже 80% техніки.

Росіяни кинули колони на Авдіївку, але наступ провалився, — Штупун

Про це повідомив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Сьогодні ворог намагався йти вперед. Декілька механізованих колон з броньованою технікою кинув вперед. Десь півтора десятка. Але втратив майже 80% техніки, наші хлопці їх знищили», — підкреслив Штупун.

Він зауважив, що загарбники не полишають спроб оточити Авдіївку. Безуспішно вони штурмували східніше Новобахмутівки, в районах Авдіївки, Сєверного і Первомайського. За минулу добу відбито 13 атак, додав речник.

Штупун також повідомив, що через погодні умови — «листя впало, випав сніг і окупантам немає де ховатись, наші хлопці бачать і атакують їх. Часто вони вдають із себе мертвих або ховаються під трупами загиблих раніше».

Він також зауважив, що серед росіян зростає дезертирство, їх женуть уперед, і вихід у них один — або здатись у полон, або бути вбитим. Так, минулої доби 7 окупантів здалось у полон, сказав речник.

Нагадаємо, 20 листопада експерти Інституту вивчення війни повідомляли, що ЗСУ контратакували під Авдіївкою та зберігали ініціативу на півдні України.