росія зазнає масових втрат під час ударів України по силах рф далеко в тилу

У британській розвідці заявили, що росія зазнає масових втрат під час ударів України по силах країни-агресорки далеко в тилу, але українські війська також стикаються з подібними проблемами.

Пожежа неподалік від військового аеродрому в Московській області, 27 вересня
Пожежа неподалік від військового аеродрому в Московській області, 27 вересня

Про це йдеться у звіті розвідки Міноборони Британії, опублікованому у п’ятницю, 24 листопада.

Розвідники нагадали про ураження 10 листопада колони вантажівок в селі Гладківка Херсонської області, яке розташоване за 23 км від лінії фронту. Тоді загинуло понад 70 російських загарбників.

Згодом, 19 листопада, українські сили завдали удару по російських військових, які збиралися відзначати День російського артилериста в Кумачовому Донецької області, що розташоване за 60 км від лінії зіткнення. Тоді стверджувалося, що внаслідок удару було ліквідовано десятки окупантів, ще близько сотні дістали тяжкі поранення.

Проте у звіті додали, що Україна також постраждала від подібних інцидентів, зокрема 3 листопада, коли під час церемонії нагородження від удару російською балістичною ракетою загинули 19 військовослужбовців 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

За даними британської розвідки, військові, зазвичай, добре обізнані про радіус дії систем озброєння супротивника. Однак, зіткнувшись з реальністю тривалих бойових дій, командири обох сторін стикаються з «гострою дилемою».

На думку розвідників, вони мають знайти баланс між утриманням військ розосередженими та менш вразливими до ударів, і потребами збирати підрозділи для здійснення управління та підтримки їхнього морального духу.

Нагадаємо, 1 листопада ЗСУ вдарили по центру управління російських військ «Днепр».