«Конфедерація» завжди була прокремлівська, — експерт про польську політичну партію

Коли поляків обвинувачують у діях політичної партії «Конфедерація», яку вони й самі не люблять, то в них виникає когнітивний дисонанс.

«Конфедерація» завжди була прокремлівська, — експерт про польську політичну партію

Про це сказав автор ініціативи будівництва «Музею перемоги над деспотизмом» у Польщі Михайло Стрельников у коментарі телеканалу i-ua.tv.

«„Конфедерація“ завжди була прокремлівська. А в Кремля немає вагань стосовно фінансів, у них, на жаль, ще фінансів дуже багато. І найважливіше те, що вони розуміють, що, вигравши інформаційну війну в Європі, вони виграють таку війну — фізичну. Бо як тільки їм вдасться посварити народи, перестане йти допомога Україні, вони розуміють, що тоді вони Україну візьмуть, бо ми ж голіруч не зможемо воювати. Тобто інформаційна війна наразі вже не тільки така ж, як фізична, а навіть важливіша за фізичну. Вони це вже зрозуміли. Ми, Україна, на жаль, досі ні, не дуже зрозуміли це», — сказав він.

«Конфедерація» транслює позицію про те, що як тільки буде сформований новий уряд у Польщі, вони приберуть усі пільги для українців.

«„Конфедерація“ не має жодного впливу ні на формування цього уряду, ні на рішення, які будуть прийматися. Але потрібно, щоб хтось розповідав нашим людям, українцям, який буде уряд, якими будуть рішення, що ніхто не буде тут після прийняття нового уряду обмежувати їхні права», — зазначив Стрельников.