Експерт прокоментував заяву в ЗМІ, чому США не постачають Україні стільки зброї, щоб забезпечити розгром рф

Далекий від думки, що США думають про нашу владу. Ботоферма рф працює дуже активно та атакує Україну.

чому США не постачають Україні необхідну кількість зброї для розгрому рф?
чому США не постачають Україні необхідну кількість зброї для розгрому рф?

Про це сказав перший заступник Генерального прокурора у 2014 році Микола Голомша у коментарі телеканалу i-ua.tv.

«Кожна країна світу має саме себе захищати та мати своє озброєння. Тут питання інше, як довели до того, що ми опинилися без зброї, озброєння та довели до банкрутства армію. Це вже будемо розбиратися після перемоги. Що стосується США, то далекий від думки, що вони думають про нашу владу. Це демократична держава, там не робиться все змахом чарівної палички. Однак було кілька питань, які стосуються витрачання коштів на бойову техніку. Однак, не слід забувати, що рф не спить, а розповсюджує фейки. Ботоферма рф працює дуже активно та атакує Україну», — каже М. Голомша.

При цьому від заявив, що влада мала більш раціонально використовувати кошти.

" Має запрацювати власне підприємство з виготовлення озброєння, а не Укроборонпром, який заснував експрезидент Янукович. Президент має зрозуміти, що поняття команда у владі — не існує, у влади існує інтерес держави та нацбезпека. Глава держава має випалювати будь-які прояви корупції. Саме тому є різні політичні маніпуляції та питання, які задають конгресмени. Саме тому є питання у американської влади, щодо витрачання коштів, все це відбувається коштом сплати податків американців та інших країн світу. Все це відбувається тому, що рф через своїх колаборантів та ботоферми шукає слабкі місця. Це не додає нам допомоги. Однак об’єктивна реальність - рф напала на Україну, яка бореться з країною переважаючою у кілька раз по всіх ресурсах та силах. Тому нам потрібна допомога. Однак не має бути риторики — ви нам всі повинні. Ніхто нам нічого не повинен. Адже це одразу викликає зворотню реакцію. Держава має сама захищати свій народ. Крім того, ми маємо казали, що рф пограбувала Україну перед тим, як напасти", — каже М. Голомша.

На його думку, Україні треба терміново переводити економіку на військові рейки та нарощувати випуск зброї.

«рашисти повністю перевели економіку на військові рейки, на 70% збільшили фінансування армії. Вони накопичують ресурси та формують бойовий авангард, мобілізуються. Тобто готуються до подальшого ведення агресивної війни. Тому Україна вже давно повинна стати на воєнні рейси. Кошти, за які в 5 раз купуються техніка та боєприпаси, треба повернути на власне виробництво. Звісно є ризики. Але є будівництво в умовах війни. Тому влада має не просо плескати язиком 24 на 7, а засукати рукава та працювати. Виготовлення власних ракет та озброєння — гарантія нашого успіху», — резюмує М. Голомша.

Нагадаємо, що Newsweek пише — США не постачають Україні стільки зброї, щоб забезпечити розгром ЗС рф, головна мета допомоги — збереження влади у Києві.