В Україні створюють нову модифікацію ракети комплексу «Нептун»

Український оборонно-промисловий комплекс працює над далекобійною версією комплексу «Нептун».

В Україні створюють нову модифікацію ракети комплексу «Нептун»
В Україні створюють нову модифікацію ракети комплексу «Нептун»

Про це в інтерв’ю розповів заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк

Йдеться про розробку нової версії вітчизняної крилатої ракети.

«Зараз ведеться робота щодо створення так званого довгого „Нептуна“. Йдеться про нову модифікацію ракети. Також ведеться активна робота разом з міністерством стратегічних галузей промисловості стосовно зміцнення системи ППО», — повідомив заступник міністра оборони України.

Представник Міноборони не розкрив деталей щодо нової далекобійної ракети та її призначення. Бо початково комплекс РК-360МЦ «Нептун» початково розроблявся для ураження бойових кораблів противника. Зараз, ймовірно, йдеться вже про версію крилатої ракети Р-360 для ураження наземних цілей.

Ще в квітні цього року представник українського оборонного відомства на умовах анонімності повідомив журналістам The Drive, що конструктори працюють над модифікацією протикорабельної ракети «Нептун» для ураження наземних цілей. Ракета мала отримати нову систему наведення. Видання повідомляє, що нова ракета може запускатись з тієї ж пускової установки, що і раніше. Вона має максимальну дальність у 400 км і бойову частину масою у 350 кілограмів (150 кг у протикорабельної версії).