АРМА поставило під загрозу опалювальний сезон: що відбувається

Голова АРМА Олена Дума тільки за жовтень 2023 року призвела до втрат держави в чергових пів мільярда доларів та поставила під загрозу такий непростий опалювальний сезон під час війни.

Тільки за жовтень 2023 року діяльность АРМА призвела до втрат держави в чергових пів мільярда доларів
Тільки за жовтень 2023 року діяльность АРМА призвела до втрат держави в чергових пів мільярда доларів

Про це в коментарі i-ua.tv заявив відсторонений керівник теруправління Владислав Романов.

«В цю п’ятницю, 1 грудня, стало відомо, що одна із найбільших газодобувних компаній України ЗАТ «Видобувна компанія «Укрнафтобуріння» у перший день зими зупинила видобуток газу. Така ситуація ставить під загрозу національну безпеку та в розпал опалювального сезону ставить країну ще в більшу залежність від імпорту палива», — каже В. Романов.

Він підкреслив, що зі слів депутата Верховної Ради О. Кучеренко — головна задача на сьогодні полягає у необхідності скорішого відновлення видобутку газу та направлення матеріалів до правоохоронних структур для виявлення усіх причасних за наведені дії та «непрофесіоналізм».

«Не може залишитися поза увагою той факт, що після анулювання ліцензії на розробку Сахалінського нафтогазоконденсатного родовища вартість компанії стала прирівнюватися до металобрухту. Однак за оцінками ряду експертів, ринкова вартість компанії складала понад 500 мільйонів доларів ще пів року тому.

При цьому «Укрнафтобуріння» знаходиться в управлінні Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), основною функцією якого є саме збереження вартості активів", — зазначає В. Романов.

Також відсторонений керівник зауважив, що 27.10.2023 року, він проінформував про відверте недбале ставлення та саботаж Головою АРМА Оленою Думою представництва інтересів держави в судах стосовно «Укрнафтобуріння»: Президента, уряд, Голову Верховної Ради та ряд профільних комітетів.

«31.10.2023 листом Комітет з питань антикорупційної політики Верховної Ради України із зазначеного питання звернувся до Прем’єр-Міністра України з проханням розібратися та вжити заходи реагування, з подальшим повідомленням депутатів (Комітет).

Через інформування керівництва держави про потенційні ризики, вже через тиждень О. Думою було прийнято управлінське рішення про моє звільнення з займаної посади.

Підсумовуючи викладене, Голова АРМА Олена Дума, тільки за жовтень 2023 року відмінусувала у держави чергових пів мільярда доларів та поставила під загрозу такий непростий опалювальний сезон під час війни", — резюмує Владислав Романов.

Нагадаємо, що в АРМА майже півмільйона «чорних коштів» пішли на форму або глянцевий піар.