В АРМА майже півмільйона «чорних коштів» пішли на форму або глянцевий піар (ФОТО)

Поки АРМА витрачає півмільйона «чорних коштів» на форму, станом на 27 листопада так і не відібрано жодного управителя на арештовані активи, не продано жодного товару, які псуються на складах, не перераховано в бюджет жодної копійчини за військові облігації.

В АРМА майже півмільйона «чорних коштів» пішли на форму
В АРМА майже півмільйона «чорних коштів» пішли на форму

Про це в коментарі i-ua.tv заявив відсторонений керівник теруправління Владислав Романов.

«До своїх 100 днів головування скандальна Олена Дума витратила майже півмільйона гривень незрозумілого походження на лише одне фото „щасливих“ співробітників в незаконній уніформі», — каже В. Романов.

За його словами, в АРМА не проводилось жодних офіційних закупівель форми.

«Форма не встановлена для працівників цієї установи жодним нормативно-правовим документом. Інформація щодо її постановки офіційно на баланс організації, як того вимагає закон, відсутня. В повсякденному житті працівники за 7 років існування агенції, форму ніколи не використовували. За всю каденцію Думи на жодних інших офіційних фото люди у відповідній формі відсутні. Дивно, що навіщо для такого піару, була використана незаконна геральдика (на шевронах 5 зірок, які незрозуміло що означають), а на стіні залу колегії АРМА, де фото урочисто зроблено, їх 3. Дивним видається і необхідність одягнуту у форму кадровика, діловода, водія та інших супутніх фахівців, які не мають жодного відношення до основних функцій цього антикорупційного органу (розшук та управління кримінальними активами). Чого ж так боїться нове керівництво АРМА, що людей проінструктовано „якщо щось, форму ви купляли за свої гроші“. За які ж кошти та з якою метою фінансується такий глянцевий піар на фоні скандалів стосовно діяльності Олени Думи в АРМА», — каже В. Романов.

Він підкреслив, що «придбали собі» уніформу виключно для тих людей, які позували на цьому фото. Іншим 200 співробітникам АРМА, які не позували, форма виявилася не потрібна.

«Сама пані Дума на фото виглядає дійсно ефектно. Проте, станом на 27 листопада так і не відібрано жодного управителя на арештовані активи, не продано жодного товару, які псуються на складах, не перераховано в бюджет жодної копійчини за військові облігації. При цьому, кількість запитів до АРМА на розшук кримінальних активів, за наявними даними, впала більш ніж у 5 разів. Чи така державна служба потрібна Україні для вступу в ЄС та чи допоможуть нам красиві фото отримувати більше допомоги від партнерів, здається, вже є очевидним. Вад самого призначення Олени Думи на посаду посли ЄС та американські структури були сильно занепокоєні та попереджали про потенційні ризики. І не прогадали, як видно за результатами 5 місяців роботи. Чорні кошти в АРМА ідуть на глянцевий піар!?», — резюмує В. Романов.