Стало відомо, скільки шахт працює в Україні

Зараз на підконтрольній Україні території працює близько 34 шахт.

Стало відомо, скільки шахт працює в Україні
Стало відомо, скільки шахт працює в Україні

Про це в коментарі заявив профспілковий боєць за трудові права людини праці, учасник шахтарського профспілково-страйкового руху, що став початком невідворотного кінця СРСР Микола Волинко.

«У 2014 році на окупованій території працювали 74 шахти. Однак росіяни їх знищують. Залишилися одиниці. В Донецьку шахта ім. Засядко, ім. Скочинського, також працює кілька шахт в Торезі та Макіївці. На Луганщині працює 4 шахти. Всі інші шахти були знищені. Порізані та затоплені. Зараз на підконтрольній Україні території працює близько 34 шахт. Тобто зараз відбувається знищення України. З одного боку влада знищує економіку, а з іншого — росія», — каже М. Волинко.

На його думку, якщо в ці шахти вкладати кошти, ми б змогли себе забезпечити вугіллям.

«Звичайно, якби їх нормально розвивали. Влада цього не робить, бо не знаходиться на боці українського народу. Все розграбовується. А коли кажуть, що не розграбовують приватну власність — це не правда. Проходить тендер на проведення будівельних робіт та на закупку матеріалів. Переможцями стають фірми, які належать до служби безпеки підприємства. Після чого звертаються до фірми, яка пропонувала товар з пропозицією працювати за копійки, а те, що буде проходити офіційно — забиратимуть собі в кишеню. Адже в державі все побудовано на корупції», — резюмує М. Волинко.