На Чернігівщині військовослужбовець забезпечував житлом і продуктами військових рф - ДБР

За матеріалами ДБР суд ухвалив обвинувальний вирок співробітнику Служби Департаменту охорони об’єктів УДО України.

Військовослужбовець забезпечував житлом і продуктами військових рф
Військовослужбовець забезпечував житлом і продуктами військових рф

Йому призначено 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вчинення державної зради. Також зрадника позбавлено військового звання «майстер-сержант».

Встановлено, що ексспівробітник Управління державної охорони 24 лютого 2022 року не з’явився на службу без поважних причин в умовах запровадженого воєнного стану. Він порушив військову Присягу та перейшов на бік ворога.

На момент захоплення села Нова Басань на Чернігівщині чоловік перебував вдома після лікарняного. Замість повернення до місця служби у Києві він пішов на співпрацю з ворогом.

Зрадник виконував накази командирів збройних сил рф, поселив їх у своєму помешканні, готував для них їжу, разом з окупантами відбирав продукти харчування та майно у місцевих мешканців. Він також брав участь у розграбуванні товарів з місцевого магазину та зі зброєю здійснював патрулювання населеного пункту.

Окупанти кинули зрадника під час втечі з Чернігівської області, не зважаючи на те, що він намагався сісти на ворожу бронетехніку з сумками із награбованим. Його було затримано після звільнення села слідчими ДБР.

Суд визнав експравоохоронця у державній зраді та самовільному залишенні військової частини або місця служби (ч. 2 ст. 111 та ч. 5 ст. 407 КК України).

Вирок набирає чинності після закінчення строку подання апеляційної скарги. До набрання вироком законної сили засуджений перебуватиме під вартою.

Обвинувачення у суді підтримували прокурори Офісу Генерального прокурора.