Що ховається за масштабною аварією на лінії метро Либідська — Теремки — відповідь експерта

Після масштабної аварії в метро, через яку затопило колії — може здорожчати проїзд в підземці. Крім того, не відновиться будівництво метро на Виноградар.

Експерт назвав верісії аварії в столичному метро
Експерт назвав верісії аварії в столичному метро

Про це в коментарі i-ua.tv заявив експерт громадської кампанії «Євро-патруль» В'ячеслав Коновалов.

«В метро є датчики, які чітко показують будь-яке відхилення. Інколи вони знають за пів року наперед, що в них може щось прорвати. Тому є кілька версій. Сьогодні був ракетний обстріл Києва, після чого починається затоплення лінії метро. Це дуже серйозний прорив. Тому є питання до адекватності керівництва метрополітену. Зокрема, як вони змогли проґавити таку серйозну ситуацію. Не здивуюся, якщо на Хрещатику відбудеться така ж історія. Адже там теж є підземні річки. Те ж саме може статися на Подолі. Ще один дивний збіг — Кличко заявив, що почнуть будувати метро на Троєщину і тут аварія на лінії метро. Також кияни почали питати мера — чому не будують метро на Виноградар? І одразу в підземці стається прорив. Тож в мерії можуть сказати — забуде про метро на Троєщину та Виноградар, треба розбиратися з Либідською». Ця ситуація викликає багато питань, — каже В. Коновалов.

На його думку, тут найбільш вірогідні версії — розгерметизація після ракетного обстрілу, відмова будувати метро на Виноградар та Троєщину, а також спроба таким чином виправдати підвищення цін на проїзд в підземці.

«Ціни на проїзд хотіли підняти давно. Тому це може буду слушним приводом це зробити. Що разу можна буде вигадувати новий інформаційний привід та відвертати увагу від головних проблем міста. Зокрема, куди поділись 20 млрд з будівництва метро на Виноградар ?», — підкреслює експерт.

За словами експерта, відповідати за це повинне керівництво метро та мер В. Кличко. Тим паче, що з траспортною інфраструктурою в столиці постійно проблеми.

«Достатньо згадати Шулявський міст, який не можуть добудувати. Також скандал з мостом на вулиці Дегтярівській. Напевно розкрадають багато коштів.