Безпілотник рф впав на території Румунії: подробиці

У ніч з 13 на 14 грудня російський безпілотник, який намагався атакувати українську портову інфраструктуру на Дунаї, впав на території прикордонного румунського регіону Тулча.

Безпілотник рф впав на території Румунії
Безпілотник рф впав на території Румунії

Про це повідомляє Міністерство оборони Румунії.

Міністерство національної оборони відстежувало ситуацію з прикордонної зони та активізувало процедури повітряного патрулювання, одночасно повідомивши Генеральну інспекцію з надзвичайних ситуацій про небезпеку в регіонах Тулча та Галац.

Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій видала повідомлення RO-Alert о 22:45, а стан тривоги було знято близько 02:00.

Літаки F-16 ПС Румунії з 86-ї авіабази «Фетешть» і літаки Eurofighter Typhoon ПС Німеччини з 57-ї авіабази «Міхаїл Когелнічану» здійснювали спостереження за національним повітряним простором.

Радар спостереження Збройних сил Румунії вказав на потенційне несанкціоноване порушення національного повітряного простору, зафіксувавши сигнал малої висоти на одному з маршрутів, що веде до району Грінд регіону Тулча.

На основі цієї інформації, змішані групи Міністерства національної оборони та Міністерства внутрішніх справ виїхали в цей район і вранці повідомили, що в результаті падіння безпілотника утворилася вирва глибиною у 1,5 м.

Повідомляється, що безпілотник знайшли у безлюдній місцевості приблизно за 4 км від міста Грінд.

Було вжито заходів для забезпечення безпеки району та повідомлено компетентні структури для збору доказів та проведення розслідування відповідно до чинних процедур.

Міністерство національної оборони Румунії рішуче засуджує атаки, здійснені Росією на окремі об’єкти та елементи цивільної інфраструктури в українських портах на Дунаї.