рашисти просунулися біля залізниці у Авдіївки - ISW

окупанти просунулися в районі Бахмута та Кліщіївки, яку частково оточили. Тривають важкі бої й на Авдіївському напрямку — ворог просунувся в районі залізничної колії.

рашисти просунулися біля залізниці у Авдіївки
рашисти просунулися біля залізниці у Авдіївки

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW). Аналітики показали свіжі карти боїв.

На Запоріжжі російські війська намагаються відновити втрачені позиції між Новопрокопівкою та Вербовим. На лівобережжі триває військова операція ЗСУ.

14 грудня російські окупанти продовжили наступальні дії на лінії Куп’янськ — Сватове — Кремінна. Український Генштаб повідомив про невдалі штурми росіян на Куп’янському напрямку в районі Синьківки та на схід від Петропавлівки, в напрямку Кремінної на схід від Тернів та у Серебрянському лісництві. У рф заявляли, що українські військові проводили обмежені та безрезультатні контратаки поблизу Куп’янська та в районі Кремінної.

Аналітики ISW пишуть, що російські загарбники 14 грудня продовжили наступальні операції на Бахмутському напрямку і, як повідомляється, досягли непідтверджених успіхів. Декілька військових оглядачів рф стверджували, що окупанти просунулися на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та на північний захід від Бахмута на околицях Богданівки.

Один російський воєнкор заявив, що російські війська частково оточили Кліщіївку. Інші стверджували, що окупанти посилюють тиск на українські позиції в районі Веселого та Роздолівки (обидва приблизно за 15 км на північний схід від Бахмута), щоб наступати на Сіверськ. Український Генштаб повідомив про невдалі атаки росіян на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки й на захід від Бахмута в районі Іванівського.


Джерело: ISW