Розвідники отримали два сучасні броньовики «Дозор-Б»

Воїни Головного управління розвідки Міністерства оборони України одержали два багатоцільові бронеавтомобілі «Дозор-Б», розроблені харківськими конструкторами.

Розвідники отримали два сучасні броньовики «Дозор-Б»

Про це повідомили в ГУР МО України.

«Дозор-Б» вміщує групу до 11 військовослужбовців — командир бойової машини, водій, стрілець та до 8 озброєних десантників.

Бойові модулі «Дозорів» оснащені, зокрема, 12,7-мм установкою та 30-мм автоматичним гранатометом. Машина має встановлені відеокамери та тепловізійну оптику, що дозволяє виявляти противника та вести прицільний вогонь цілодобово.

З метою пересування у темний час для водія передбачений прилад нічного бачення. Броня тримає кулю калібру 7,62-мм. Днище бойової машини має покращений протимінний захист.

«Передані начальником Харківської ОВА Олегом Синєгубовим та місцевими депутатами броньовики „Дозор-Б“ — чергове і важливе підсилення для підрозділів активних дій ГУР МО України, які виконують завдання на лінії бойового зіткнення з російськими окупантами», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у листопаді союзники передали українським танкістам танків Leopard 2 120-мм покращені програмовані снаряди Mk 324.