ЄС ухвалив 12-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти росії

Європейський Союз ухвалив 12-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти росії.

ЄС ухвалив 12-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти росії

Про це повідомила пресслужба Євроради.

Узгоджений пакет накладає заборону на прямий чи непрямий імпорт, купівлю або перевезення алмазів з росії. Ця заборона поширюється на алмази російського походження; алмази, що експортуються з росії; алмази, що прямують транзитом через росію; і російські алмази, оброблені в третіх країнах.

Пряма заборона поширюється на непромислові природні та синтетичні діаманти, а також ювелірні вироби з діамантами з 1 січня 2024 року.

Крім того, непряма заборона на імпорт російських алмазів під час обробки (тобто огранювання та/або полірування) у третіх країнах, включно з ювелірними виробами з алмазами російського походження, поступово вводитиметься з 1 березня 2024 року і завершиться до 1 вересня 2024 року.

У ЄС пояснюють: запровадження непрямих заборон на імпорт буде поетапним через необхідність розгортання механізму відстеження, який забезпечить ефективність роботи санкцій та зведе до мінімуму збої на ринку ЄС.

Нагадаємо, наприкінці жовтня стало відомо, що ЄК проводила переговори з представниками європейських країн, «щоб дослідити настрої» відносно нового пакету санкцій. Єврокомісія виступає за введення поступової заборони на імпорт алмазів із росії.