Адвокат розповів, чи зможуть голови ОСББ передавати дані про мешканців-чоловіків до військкомату

Такі пропозиції дискредитують ТЦК та міністра Мінцифри М. Федорова, який вже зазначив, що нібито реєстр військовозобов’язаних вже наповнений на 95%.

Адвокат розповів, чи зможуть голови ОСББ передавати дані про мешканців-чоловіків до військкомату
Адвокат розповів, чи зможуть голови ОСББ передавати дані про мешканців-чоловіків до військкомату

«Те, що двірників та голів ОСББ хочуть зобов'язати передавати дані про мешканців-чоловіків до військкомату свідчить про глибоку некомпетентність центрів обліку та мобілізації. Такі пропозиції дискредитують ТЦК та міністра Мінцифри, який вже зазначив, що нібито реєстр військовозобов'язаних вже наповнений на 95%. Тож до чого тут двірники та голови ОСББ? Тому вважаю, що такі пропозиції є передноворічним загостренням. Вважаю, що це просто балачки, які не мають нічого спільного з законом», — каже Р. Кравець.

Він підкреслив, що згідно з рішенням нардепів, в реєстрі для військовозобов'язаних зазначено, що для обробки інформації не потрібна згода суб'єкта персональних даних.

«Однак ще раз наголошую, вся ця ситуація свідчить про повну некомпетентність тих, хто це пропонує. Тобто 30 років реєстром військовозобов'язаних ніхто не займався. І наразі також їм ніхто не хоче займатися, а просто перекладають це на голові ОСББ», — резюмує експерт.