Експерт розкритикував заяву генерала Тарнавського про закінчення бойових дій у 2024 році

Питання про завершення війни у 2024 році не належить до компетенції військових, на нього має відповідати голова уряду.

Олександр Тарнавський
Олександр Тарнавський

Про це в коментарі заявив військовий експерт Ігор Козій.

" Негативно ставлюся до того, що такі коментарі дає не пресслужба, а генерал Тарнавський. Ми можемо дійти до того, що кожен командир батальйону буде давати коментарі. Для цього є відповідні органи та структури. По-друге, питання на яке відповів генерал не належить до компетенції військових. Журналісти мають ставити питання про завершення війни не військовим, а голові уряду — Шмигалю. Нарешті після 10 років війни суспільство почало розуміти, що контратаки, успішні контрнаступи та оборона залежать від одного потужного чинника — зброї. А чи знаєте ви хоч одну пресконференцію прем’єр-міністра з питання діяльності оборонно- промислової складової нашої економіки? Все інше — пуста балаканина під час якої йде витрачання ресурсів. Все це призводить до втрачання найціннішого — людських ресурсів", — каже І. Козій.

За його словами, Кабмін має забезпечити ЗСУ всі необхідним. В першу чергу зброєю.

«Для цього в Кабміні є міністр оборони України. Все інше — спекуляції. Верховна Рада з Кабміном до цього часу не здатні провести реформи, які повинні збільшити потужність оборонно-промислового комплексу та захистити права військовослужбовців», — каже І. Козій.

При цьому він зазначив, що військовим не потрібно захищати докторські дисертації.

«Це ганебно. Військовий — а не науковець і не політик. Він має залишатися військовим. Однак його права та свободи мають бути забезпечені. Зокрема, право на гідну зарплату, пенсію та житло», — резюмує військовий експерт.