Ключовою подією року є об’єднання світу навколо України, — Людмила Супрун

Усі події, які відбувалися у 2023 році, пов’язані з війною є ключовими. Це головне та ключове для всіх людей, хто проживає в Україні та за її межами.

Людмила Супрун у програмі «Точка зору»
Людмила Супрун у програмі «Точка зору»

Про це сказала голова «Фонду миру, а Україні» Людмила Супрун у програмі «Точка зору» з Володимиром Тетеруком на телеканалі i-ua.tv.

«Це було ключовим — усі військові події. Що стосується підсумків року, на мій погляд, наступає період певного переосмислення всього того, що відбувається. Кожен для себе визначає, які дії повинні бути від кожної людини, що спрямовані на звільнення України, на захист України. І це буде переосмислення від загальної позиції „завтра контрнаступ“ до розуміння, що перемога — це набагато складніший шлях, ніж дехто собі уявляв у цьому році», — зазначила вона.

Також, за її словами, ключовими подіями стали наданням зброї, підтримки від наших партнерів.

«Перехід у нову стадію від збройного конфлікту росія-Україна, намагання захопити Україну до великого, серйозного процесу об'єднання інших країн світу навколо України, захисту інтересів України, проти держави-терориста росії, яка втратила взагалі здоровий глузд і продовжує нищити мирних людей, намагаючись захопити Україну, українські території, національне багатство, яка бажає робити історію на свій лад. І я б назвала це ключовою подією — усе об'єднання світу навколо України та підтримка України, бо вона є сьогодні реальною», — додала гостя програми.

Окрім цього, на її думку, наразі всі очікують, як буде поводитися українське законодавство наступного року.

«Тому що стоїть питання про поділ землі, про можливість викуповувати землю, про інші аспекти такої економічної складової діяльності, як нам витримати такі серйозні витрати, які пов'язані з війною, як нам захистити людей своїх. Особисто, що стосується кожної людини, — це захист тих людей, які є воїнами, які захищали Україну, які зараз є пораненими, які мають проблеми зі здоров'ям, які повертаються на ротацію, як їх підтримати, як не допустити ніяких депресій до таких людей, як допомогти їм і фізично, і юридично», — підкреслила Супрун.