Операція рф чи помста Фрідмана: експерт з кібербезпеки розповів про збій Київстару

Масштабний збій у роботі Київстару справа рук російського олігарха Михайла Фрідмана.

Михайло Фрідман
Михайло Фрідман

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив підприємець, фахівець з питань кібербезпеки Іван Пєтухов.

«Влада так переживала за кібербезпеку, що проґавила Київстар. Однак на одному з ефірів вже розповідав, що інцидент з Київстаром — це помста російського олігарха «кота» Фрідмана. До речі, збій у роботі Київстара стався у вівторок, 12 грудня, а вже у четвер, 14 грудня відбувся виступ президента рфії, який заявив, що буде знову балотуватися на виборах, а потім відбувся потужний обстріл Києва та інших міст. Відбувся ланцюжок подій, яким намагалися залякати українців «, — каже І. Пєтухов.

Також він нагадав, що картки Київстар ворог використовував на передовій, а також у шахедах. Саме тому цю компанію мобільного зв’язку треба націоналізувати.

«При цьому виявляється, що Київстар купив сам себе. Тобто це зробив Топ-менеджмент. Хоча тільки білінг для такої компанії, як Київстар оцінюється в мільярд доларів. Невже ТОП- менеджмент отримує сотні мільйонів доларів та сплачує податки? Насправді у компанії залишився ворожий ТОП- менеджмент російської „Veon — груп“, тому націоналізація Київстару просто необхідна. На минулому тижні представник СБУ чітко сказав, хто має відношення до масштабного збою Київстару. І це не працівник компанії, чиїм паролем скористалися хакери рф. Не здивуюся, що перед приходом СБУ до Київстару в них не було іншого вибору — окрім того, щоб все знести та стерти для того, щоб ніхто нічого не знайшов», — резюмує І. Пєтухов.