Наше громадянське суспільство значно виросло — Шишкін

Громадянське суспільство всупереч поведінці влади взяло на себе левову частку підготовки та оснащення фронту.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив колишній боєць-доброволець, Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Тероборона та місцеве самоврядування виконують функцію самоорганізації. Однак цьому спонукала екстремальна ситуація. Згадайте перші тижні повномасштабного вторгнення рф в Україну. В Києві, Сумах, Чернігові військкомати були забиті людьми. Туди стояли черги. Сьогодні ж військкоми разом з поліцією виловлюють українців, щоб вручити повістки. Що ж змінилося за два роки? До влади з’явилася недовіра через її бездіяльність. Громадянське суспільство тримається. Частина пішла на фронт. Громадянське суспільство дуже живуче. Люди перейшли в підпільне виробництво багів, дронів, РЄП, а влада ще їх переслідує. Хоча добровольці удосконалюють різні види озброєння», — каже В. Шишкін.

На його думку, громадянське суспільство всупереч поведінці влади взяло на себе левову частку підготовки та оснащення фронту.

Також за його словами, в Україні має бути закон про правовий режим стану війни.

" Однак у нас є закон про правовий режим воєнного стану і на сьогодні цього достатньо. Якщо чиновники пишуть у відписках про те, що в Україні це запроваджено воєнний час і тому військовим не мають надавати бойові- це антинародні дії. Адже вони дискредитують бойову участь людей в акціях. Крім того, московити це підхоплять у телеграм-каналах та почнуть розповсюджувати ІПСО", — резюмує В. Шишкін.