Закон про множинне громадянство дозволить іноземцям скупити українську землю — адвокат

Закон про множинне громадянство хочуть прийняти під нардепів та ринок землі, щоб дозволити латифундистам скупати українські паї.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Про це в коментарі заявив адвокат Ростислав Кравець.

«На цей час питання врегулювати питання про множинне громадянство протирічить Конституції України. Адже багато громадян мають не тільки громадянство України. Однак через це виникає велика кількість проблем. По-перше, не зрозуміло, яка насправді мета цього закону. Адже держава робить все, щоб українці не поверталися в країну. Їх залякують. Також проти них намагаються порушувати кримінальні справи через те, що вони перебувають за кордоном, а також не дозволяють виїжджати з країни. Єдиною метою може бути — дозволити латифундистам скуповувати українські землі. А також, щоб латифундисти, які скупили українські паї та мають множинне громадянство, цю землю залишили собі», — каже Р. Кравець.

Також, на його думку, це дозволить легалізувати сотні нардепів, які мають подвійне громадянство та працюють в інтересах інших країн, а не України.

" Тому цей закон може бути прийнято з огляду на те, яким чином зараз парламентом приймаються закони. Однак Конституційний суд у разі приходу до влади проукраїнського уряду скасує цей закон. А особи, які повідомлять про подвійне громадянство, будуть позбавлені українського громадянства та притягнути до відповідальності, якщо вони займали держпосади", — каже Р. Кравець.

Адвокат наголосив, що приймаючи закон про множинне громадянство, нардепи переписують Конституцію.

«Цього не можна робити. І дуже сумно, що саме гарант Конституції вносить такі законопроєкти», — резюмує Р. Кравець.