Гепатит та проблеми зі шлунком — офіцер ЗСУ про харчування на передовій

Від їжі, яку постачають на передову, у бійців може виникнути гепатит та проблеми зі шлунком.

Сергій Горбаченко
Сергій Горбаченко

Про це в коментарі під час ефіру заявив офіцер ЗСУ Сергій Горбаченко.

«У багатьох бійців є схильність до гепатиту. А їжу, яку привозять на передову може його спровокувати та викликати його спалах на передовій. Зокрема це стосується цих сухпайків. Такі пакети бачив двічі за весь час. Один раз привозили на передову. Другий — військові залишили в поїзді, коли їхали на Донбас. Нам видавали інші сухпаї „Паляниця“. Також на позиції завозили тушонку у залізних банках. Їжу у термопакетах миші проїдали одразу. Бійцю на позиціях треба білки для енергії. Йому не потрібен жир. А таку їжу для передової, де замість м’яса — жир, виробляти вже 10 років. Ще коли у 2014 році почалася агресія рф. Однак, така їжа викликає печію. Тому до цього пайку треба пакетик соди чи дві пляшки води. Інакше будуть проблеми зі шлунком», — каже С. Горбаченко.

Своєю чергою, підприємець І. Пєтухов продегустувавши їжу з термопакетів для військових від «Військволонетер — сервіс», дивується, як це можна відправляти на передову.

«Хтось із офіцерів, які відповідають за постачання продуктів до ЗСУ, куштував чим годують військових? Чи ті, хто привозять їжу на передову, перевіряють її якість? Крім того, як громадянин Узбекистану є кінцевим бенефіціаром компанії, що постачає продукти до ЗСУ? У цієї людини (Назара Ділмуродава) близько 100 компаній в Україні. Він займається і рекламою, і ремонтом доріг і літаками, постачає продукти до ЗСУ. Це країна СНД, ОДКБ. А якщо продукти будуть отруєні, хто за це відповість? Десять років йде війна, однак куди дивиться СБУ та контррозвідка та інші перевіряючи служби?», — резюмує І. Пєтухов.