Тариф на електроенергію для населення хочуть підвищити вдвічі: експерт розповів про наслідки

Зростання тарифів на електроенергію у 2024 році вдічі збільшить кількість неплатників. А людей зможуть висиляти на вулицю під час війни.

Тариф на електроенергію для населення зросте вдвічі?
Тариф на електроенергію для населення зросте вдвічі?

Про це в коментарі заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Українцям доведеться, м'яко кажучи, виживати, якщо влада піде на це. Треба розуміти, що через війну є падіння економіки. Відповідно доходи людей не зростають, а купівельна спроможність падає. Це просто збільшить кількість неплатників. У нас і так за минулий рік зросла заборгованість населення за ЖКХ, а буде ще більше. Єдине, що уряд Шмигаля наприкінці грудня минулого року зняв всі мораторії на пеню на застосування штрафів, вилучення майна боржників та інші репресивні дії. Тож тепер, під час війни, у людей будуть забирати майно, висиляти на вулицю. Все це буде викликати соціальне напруження серед людей. До чого це призведе, поки складно прогнозувати», — каже А. Павловський.

За його словами, влада ще повинна наважитися на такий крок. Адже це боляче вдарить по її рейтингах.

Нагадаємо, що ціни на електроенергію для побутових споживачів у 2024 році можуть зрости вдвічі — до майже 6 грн за кіловат, вважає народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк.