Політолог розповів, чи почнуть США війну проти Ірану

США готуються до проведення локальної військової операції.

Політолог розповів, чи почнуть США війну проти Ірану
Політолог розповів, чи почнуть США війну проти Ірану

Про це в коментарі заявив політолог Ігор Чаленко.

«Очевидно удар буде здійснено по проксі силах Ірану. Не здивуюся, що так само може бути завдано ударів по виробничим потужностям іранського ВПК, який розташовано в інших країнах, до прикладу у Сирії. Ми пам’ятаємо, як бомбардувалися шахедні заводи, тільки з боку Ізраїлю. Зараз для білого дому важливо показати швидкий і вагомий результат», — каже політолог.

За його прогнозами, очевидно, що не буде війни між Іраном та США. Однак військова сила буде проявлена додатково.

«Очевидно, що все йде до ескалації на Близькому Сході. Це негативно впливає на тему України. Адже і так Київ відсувають на другий план. А чим більше буде активізація по сусідній тематиці, коли розпочалася війна між Ізраїлем та Хамасом, наскільки інформаційний простір переключився на події на Близькому Сході. Це об’єктивний стан справ, але ми маємо розуміти, що це буде негативно впливати на присутність теми України в світі. Плюс питання грошей. Наразі вони для України закінчилися. Про це офіційно кажуть представники Пентагону та Білого дому. Найголовніше ми маємо дочекатися рішення Конгресу США, щодо України. Нова ситуація ескалації на Близькому Сході можливо змусить Білий дім переглянути власні бюджетні запити. Також це стосувалося розв'язання певних проблем з кордоном, але не з точку зору законодавства, а через додаткове фінансування. Ця проблема присутня. Розпалення невеликих вогників у світі зменшує фокус уваги на Україні. Ми маємо сьогодні показати, що Україна все одно захищає цивілізований світ», — резюмує І. Чаленко.

Нагадаємо, що бойовики, яких підтримує Іран, завдали удару безпілотниками по базі США в Йорданії. Відомо, що там загинуло 3 американських військових, ще понад 30 — поранено.