Законопроєкт 8087 погіршить ситуацію з законністю діяльності спецслужб та перехопленням інформації — експерт з кібербезпеки

Мінюсту соромно за роботу СБУ, однак законопроєкт 8087 розв’яже руки Держспецзв’язку. Буде набагато більше випадків зняття інформації з каналів зв’язку.

Законопроєкт 8087 розв’яже руки Держспецзв'язку
Законопроєкт 8087 розв’яже руки Держспецзв'язку

Про це у коментарі заявив експерт з кібербезпеки Костянтин Корсун.

«Тобто інформація кудись витікає, а яким шляхом не відомо. У 8087 не закладено жодних механізмів контролю за такою діяльністю. У нас СБУ має бути підконтрольною державі та суспільству, а виявилося, що — ні. В цьому випадку зі скандалом з Бігусом, адміністрація готелю активно співпрацювала з журналістами, надавала відеозаписи. У випадку прийняття законопроєкту 8087 все буде знаходитися „під водою“. Все буде заплутано. Купа VPN, анонімайзерів та інших засобів для приховування інформації. Також провайдерам будуть встановлюватися DPI (засоби аналізу трафіку), тоді передумов для такого несанкціонованого зняття інформація з каналів зв’язку буде набагато більше. При цьому, що доступ СБУ до операторів мобільного зв’язку, давно легалізовано в законі. Однак контролювати діяльність спецслужб, суспільству дуже складно, а в більшості випадків просто неможливо. А 8087 лише набагато погіршить ситуацію з законністю діяльності спецслужб та перехопленням інформації з каналів зв’язку. Все це наблизить нас до диктатури, а не демократії. Хоча наші керівники держави кажуть, що ми прямуємо до ЄС до НАТО. Однак з такими діями та законопроєктами нас туди навряд чи приймуть», — каже К. Корсун.

За його словами, загалом ситуація, яка виникла з СБУ та стеження за журналістами — результат недореформування СБУ.

«По-друге, СБУ наразі має широкі повноваження стосовно доступу до телекомунікацій та контролю до мобільних операторів. Це чітко прописано в ст. 10 в законі про телекомунікації. По — суті, СБУ має доступ до чорних скриньок та може прослуховувати будь-кого в будь-який час. Стосовно законопроєкту 8087, йдеться приблизно про те саме. Однак це вже стосується контролю провайдерів. Зокрема цей законопроєкт підвищує можливості Держспецзв'язку до доступу за трафіком користувачів», — каже К. Корсун.

За його словами, мова йде про призначення офіцерів безпеки на об'єктах критичної інфраструктури та у державних структурах. Також Держспецзв'язку отримає більше повноважень у взаємодії з провайдерами.

«Будуть висуватися додаткові вимоги та обов’язкові правила. Офіцер кібербезпеки матиме доступ до трафіку в середині та зовні. А провайдери будуть включені до переліку критичної інфраструктури. Тобто у Держспецзв'язку матимуть набагато більше можливостей зняття інформації з каналів зв’язку. Зокрема, це передача даних через провайдерів комунікацій», — К. Корсун.

Експерт з кіберзахисту підкреслив, що давно виступає проти прийняття закон 8087.

«Він не демократичний, бо збільшує можливості Держспецзв'язку у галузі контролю за телекомунікаціями. Зокрема, за інтернет-трафіком та роботою інтернет сервіс провайдерів. По суті, це диктаторський законопроєкт, який безпідставно та широко розширює повноваження Держспецзв'язку. Він ігнорує взаємодію рівноправного партнерства зі стейкхолдерами, бізнесом, громадськістю, фаховим середовищем. Законопроєкт 8087 зводиться до того, що головний лише Держспецзв'язку — і крапка. Всі інші мусять виконувати його вказівки і на ньому замикається вся національна система кібербезпеки. Це теж не правильно, тому що у Держспецзв'язку немає достатньо кваліфікованих фахівців. У разі прийняття 8087 мова йтиме про сотні, а може і про тисячі додаткових „офіцерів кібербезпеки“, у кваліфікації яких маю великі сумніви», — резюмує К. Корсун.