Ворог намагається прорвати нашу оборону в районі Часового Яру

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що росармія намагається прорвати нашу оборону в районі Часового Яру та вдається до локальних дій малими штурмовими групами під прикриттям дронів та артилерії.

Ворог намагається прорвати нашу оборону в районі Часового Яру
Ворог намагається прорвати нашу оборону в районі Часового Яру

Про це він повідомив під час свого візиту до військових частин та підрозділів, які тримають оборону на Бахмутському напрямку.

Він додав, що противник також широко застосовує дрони-камікадзе та використовує засоби радіоелектронної боротьби.

«Ситуація напружена, вимагає постійного контролю за обстановкою та оперативного прийняття рішень безпосередньо на місцях», — наголосив Олександр Сирський.

Командувач заслухав командирів бригад щодо актуальної обстановки. Також з командирами частин та підрозділів він обговорив імовірну тактику дій противника та варіанти подальшого розвитку бойових дій. Після цього вони разом спланували сценарії відсічі агресору та недопущення його просування вперед.

За результатами роботи на Бахмутському напрямку генерал-полковник Олександр Сирський прийняв низку рішень. Зокрема, щодо зосередження основних зусиль на загрозливих напрямках та застосування маневру вогневими засобами.

Командувач, як завжди, звернув увагу командирів на ключовий пріоритет — збереження життя наших воїнів та мінімізація втрат.