Вияв політичної солідарності — експерт про приїзд делегації членів Конгресу США до Києва

Цей візит є демонстрацією підтримки нашої держави в умовах, коли прийняття рішення з боку США, щодо підтримки України, затягується.

приїзд делегації членів Конгресу США до Києва
приїзд делегації членів Конгресу США до Києва

Про це в коментарі заявив політолог Ігор Чаленко.

«Не треба шукати паралелей щодо відставки Залужного та приїзду делегації США до Києва, щодо виділення допомоги України в межах сенату США. Зрозуміло, що тема головнокомандувача підіймалася і під час візиту Вікторії Нуланд. Все-таки питання зараз стоїть не в посадах, а у внутрішньополітичній американській ситуації. Відставка Залужного та візит американських законодавців — це співпадіння. Насправді, це демонстрація підтримки нашої держави в умовах, коли прийняття рішення з боку США, щодо підтримки України, затягується», — каже І. Чаленко.

На його думку, цей візит не означає, що США схвалить фінансування для України.

" Зараз є певні репутаційні паузи та розуміння, що навіть, якщо днями Верхня палата США проголосує за 95 млрд пакет допомоги, ще невідомо, скільки буде приймати рішення Нижня палата. Як на мене, вікно можливостей — після 5 березня. У обох Палат буде 3 сесійні тижні. Десь у середині березня рішення може бути прийнято. А зараз приїзд делегації членів Конгресу США до Києва — більше вияв політичної солідарності, в умовах, коли немає реального рішення", — резюмує політолог.

Нагадаємо, що двопартійна делегація членів Конгресу США під час свого приїзду в Київ у п’ятницю, 9 лютого, запевнила, що фінансову допомогу в розмірі $ 61 млрд буде виділено.