Законопроєктом 8087 Україну хочуть перетворити на рф — експерт з кібербезпеки

У разі прийняття законопроєкту 8087 над всіма українцями відбудеться повний контроль з боку Держспецзв’язку.

Іван Пєтухов
Іван Пєтухов

Про це під час ефіру заявив експерт з кібербезпеки, підприємець Іван Пєтухов.

«Держспецзв'язку роблять органом, який буде слідкувати за спецслужбами. Також цей орган буде займатися протидією технічним розвідкам. Тобто, де технічні розвитки та де Держспецзв’язку. Це дуже поганий законопроєкт, який створює надповноваження Держспецзв’язку. Зокрема, від кіберзахисту до доступу до конференційної інформації (персональних даних). Також Держспецзв’язку матиме доступ до даних, які є у нотаріусів та адвокатів. Тобто вже не буде адвокатської таємниці, а також лікарської таємниці. Теж саме стосується політичних партій. Всі будуть в черзі стояти до Держспецзв'язку дізнатися, інформацію про ту чи іншу політичну партію. Зокрема, що вона планує. Тобто законопроєкт 8087 — це друшляк та калька російської Госсопки, за роботу якої відповідає фсб», — каже І. Пєтухов.

За його словами, у разі прийняття законопроєкту 8087 над українцями відбудеться повний контроль. Тобто в Держспецзв'язку будуть слідкувати за поштою та кожним месенджером.

«Це не мости до Євросоюзу, а до рф. Хоча ми маємо будувати місточки до ЄС в кожному секторі та напрямку. Нардепи ж дивляться в сторону рф. Тобто Госсопки. Напевно, щоб грабувати тих, хто заробляє гроші. Ми що повинні створити „совок-2“? Тобто ворог не зміг нас знищити зовнішньо та хоче зробити це зсередини. Зокрема, це стосується знищення бізнесу», — резюмує І. Пєтухов.