Страйки на польському кордоні б’ють по українській обороноздатності — експерт

Це удар не тільки по українській економіці, а й по конкретному класу, який є дуже важливим в триманні нашої оборонної здатності.

Страйки на польському кордоні б'ють по українській обороноздатності
Страйки на польському кордоні б'ють по українській обороноздатності

Про це в коментарі заявив народний депутат України ІІІ скликання, фінансист, координатор «Суспільної Системи» Віктор Жердицький.

«Щодо протестів в Польщі, треба підкреслити дві важливі речі. Перша — опозиціонери партії „Право та справедливість“ грають у внутрішньо страшну і руйнівну гру. Друге — відчувається вплив та фінансування з боку рф. Для України, незалежно від того, хто везе зерно до Польщі — фермери чи зернотрейдери, такі протести є серйозним та важким ударом. В першу чергу, по сільгоспвиробниках. Він стосується десятків тисяч сільгоспгосподарств. Адже в них немає виходів на великі ринки збуту зерна морським шляхом. Тобто вивіз зерна через Польщу — була хороша можливість реалізувати своє зерно для малих та середніх фермерів», — каже В. Жердицький.

Він нагадав, що всі ці фермери підтримують нашу армію та ЗСУ.

«Хтось харчами, хтось фінансуванням, хтось допомогає купувати дрони, прилади нічного бачення, тепловізори, взуття і так далі. Тому це удар не тільки по українській економіці, а й по конкретному класу, який є дуже важливим в триманні нашої оборонної здатності. Однак польська влада за цим спостерігає відсторонено, наче з Марсу, а українська влада також нічого не робить, щоб підняти це питання у ЄС, ООН, бо це прямий удар по нашій обороноздатності та підігрування рф у війні проти України. Тому владі в Україні треба про це говорити та негайно розглядати питання на рівні міжнародних організацій», — резюмує В. Жердицький.