Політолог прокоментував гарантії безпеки Україні від Німеччини

Це є чітким сигналом для рф. Крім того, угода з Німеччиною, як і з Британією, закріплює інтеграцію України у ВПК держав союзників.

Політолог прокоментував гарантії безпеки Україні від Німеччини
Політолог прокоментував гарантії безпеки Україні від Німеччини

Про це в коментарі заявив політолог Володимир Воля.

" З огляду на текст угоди, що розмістив ОП, вона не відрізняється від угоди з Британією. Єдина відмінність — підтримка України на 10 років з пролонгацією. Однак угода з Німеччиною не заперечує, що у разі необхідності, ця угода може бути пролонгована, так само як і угода з Британією. Вона містить зобов’язання екстрено відреагувати на нову майбутню агресію, так само як і в угоді з Британією протягом 24 годин надати всю необхідну допомогу для боротьби з агресією. Тобто угода з Німеччиною фіксує розширення та закріплює значне стратегічне співробітництво між країнами в питаннях військово- технічного співробітництва та всебічної підтирки України, якщо після війни з рф, буде нова гіпотетична ситуація нової збройної агресії проти України. Насправді — це дуже гарна угода", — каже В. Воля.

За його словами, угода з Німеччиною, як і з Британією, закріплює інтеграцію України у ВПК держав союзників.

«ВПК Німеччини — є одним з найбільш потужних у ЄС. Тому це добре для України. Звісно, що Берлін і Лондон не будуть відправляти свої війська до України у разі агресії, бо в них є зобов’язання перед членами Альянсу. Вони закріплені договором про НАТО. Тому британська та німецька угоди гуртуються на міжнародно-правових моментах. Цю угоду можна вважати чітким сигналом росії, що Німеччина буде підтримувати Україну. І путіну не варто розраховувати, що він зможе легко захопити ще якість регіони України», — резюмує В. Воля.

Нагадаємо, що у межах візиту до Німеччини Президент України Володимир Зеленський підписав із Федеральним канцлером ФРН Олафом Шольцом Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною та Федеративною Республікою Німеччина.