Будь- яка лялька — це генетичний код нації — директор Міжнародного благодійного фонду

Тому наш проєкт — донести код української нації до дітей. Крім того, ляльковий театр може психологічно допомогти малечі.

Андрій Михайловський
Андрій Михайловський

Про це під час ефіру заявив директор Міжнародного благодійного фонду Андрій Михайловський.

«Будь- яка лялька — це генетичний код нації. Адже перше, що бачить людина — це лялька. Тому театр може психологічно допомогти дітям. Зокрема, в Київській обласній дитячій лікарні відбудеться вистава під якої лікарі будуть дивитися за реакцією дітей. Після цього можливо, когось з дітлахів будуть переводити з медикаментозного лікування на лялькотерапію. Будемо чекати, що порадять лікарі. Бо цей проєкт буде реалізовуватися і в інших областях. Сьогодні багато людей втратили житло і вони знаходяться в центрах для тимчасово- переміщених осіб. Не завжди мама може взяти дитину, та поїхати до міста, зокрема, до київського театру. Ми маємо можливості, щоб діти та їх батьки побачили вистави», — каже директор Міжнародного благодійного фонду «Комітет миру України» Андрій Михайловський.

За словами директора-художного керівника Київського академічного театру ляльок Ігоря Гулія, після повномасштабного вторгнення, психологічна підтримка важлива для дітей. Адже вони дуже сильно переживають та лякаються.

«Для того, щоб їм психологічно допомогти, виникла ідея лялькотерапія або мистецтво-терапія. Це дозволить покращити настрій дітей та відволікти їх від війни на час вистави. Лялькотерапія — це позитивний момент для дітей. Адже вона бачить її з дитинства. Вона сприймається, як щось добре знайоме», — Ігор Гулий.

Своєю чергою А. Михайловський підкреслив, що не можливо передати театр через екран.

«Не можливо передати лялькову виставу через екран. Адже людина рухається разом з лялькою. Тому театр повен жити. А розуміння про театр та ляльку може передати мама. Тому наш проєкт це донести код нації України до дітей, які сьогодні, можливо, дивляться в телефоні мультики. Ми хочемо, щоб вона пережила моменти життя з українською мовою та українською лялькою та тягнула батьків до театру. Плюс розширимо територію добра», — резюмує директор Міжнародного благодійного фонду «Комітет миру України».